Domácí Lasagne
Zařazeno v kategorii: Recepty - Těstoviny, noky > Těstoviny
Autor: Angelis
před jedenácti roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 38 460×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Domácí Lasagne ingredience:
- cca 500-600 g kvalitního mletého masa (vepřové a hovězí napůl)
– hodně velký hrnec, ve kterém budete vařit omáčku
– 2,5 – 3 litry italského rajčatového protlaku na omáčku
– 2 velké mozzarelly
– 2 celé balení strouhaného parmezánu (nebo Gran Moravia, jak už jsem se zmínila, je to český výrobek a nahradí perfektně italský parmezán, pokud ho v krámě nenajdete – např. Globus, Kaufland nebo Grand Moravia obchod)
– cca 1kg čerstvých těstovin lasagne (sušené doporučuji Panzani nebo Barilla, pokud najdete čerstvé jsou mnohem lepší – mají je např. v Gran Moravia obchodě v Pražské ulici Liberec a nebo malý obchůdek s italskými potravinami od magistrátu Liberec vlevo naproti kostelu), pokud ne tak ty sušené
– 250 ml, nebo jedno balení bešamelu (můžete si udělat doma, pokud máte radši domácí) - dá se sehnat také v tom malém obchůdku za radnicí Liberec viz lasagne
– panenský olivový olej, pepř, sůl
– hranatý pekáč, klidně i ten na jedno použití – pozor musí být dost hluboký, zhruba 10 cm !
– 4 suché a čisté utěrky
Domácí Lasagne postup:
■dejte do hrnce smažit mleté maso, posolte ho a opepřete, přidejte olivový olej (cca 3 polévkové lžíce)■až je maso hotové přidejte všechen protlak, osolte, opepřte a dejte na hrnec pokličku
■průběžně to zamíchejte a podle chuti osolte a opepřete, nechte vařit minimálně 1 hodinu na mírném ohni
■dejte vařit vodu na těstoviny - BEZ soli !
■jakmile je omáčka hotová, přidejte do ní bešamel (zase záleží na chuti, bešamel tomu dodá takovou kyselejší chuť)
■míchejte tak minutu a omáčku máte hotovou
■mezitím, co čekáte na vodu si připravte: mísu se studenou vodou, kam lasagne vložíte, abyste si nespálili ruce,
■jakmile vře voda, vhoďte do ní pár kousků lasagní – cca 4 a nechte vařit asi minutu
■vyndejte lasagne – vložte na chvíli do studené vody, poté je vyndejte a rozprostřete je na 2 připravené utěrky, poté přikryjte dalšími 2 utěrkami
■až se těstoviny trošku osuší, nalijte trochu omáčky na dno vašeho připraveného hlubokého plechu (keramické mísy, nebo co používáte na pečení)
■na omáčku rozložte lasagne, na lasagne nalijte další vrstvu omáčky, posypte parmezánem a naházejte navrch pár kousků mozzarelly
■takhle pravidelně pokračujte dokud nenaplníte váš plech
■úplně navrchu musí končit omáčka a tu posypete hodně velkým množstvím paremzánu a mozzarelly
■dejte do trouby, doprostřed, na cca 30-40 minut péct na 200-220 stupňů
■lasagne jsou hotové až bude vršek krásně opečený a vytvoří se na něm křupavá vrstva
Fotografie
Ohodnoťte recept "Domácí Lasagne"
Zkuste také
Reklama