Pizza s parmskou šunkou a bazalkou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Předkrmy > Teplé předkrmy
Autor: mawa
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 11 890×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pizza s parmskou šunkou a bazalkou ingredience:
Těsto: 250 g hladké mouky
Těsto: 75 – 80 ml vlažné vody
Těsto: 5 cl kvalitního olivového oleje
Těsto: Špetka droždí (cca 10 g)
Těsto: Špetka cukru
Těsto: Špetka soli
Náplň: 200 g mozzarely
Náplň: 100 g parmské šunky nakrájené na tenké plátky
Náplň: 8 kuliček cherry rajčátek
Náplň: Několik listů čerstvé bazalky
Náplň: 4 lžíce kečupu Hellmann’s Napoli nebo Bavaria
Náplň: Hoblinky ze sýra Parmazán
Pizza s parmskou šunkou a bazalkou postup:
Těsto: Všechny ingredience na těsto smícháme, vypracujeme hladké těsto, rozdělíme jej na 4 stejnoměrné díly a necháme v chladu cca 30 – 60 minut odpočinout.Bazalková omáčka: Smícháme 4 lžíce majonézy Hellmann´s a 2 lžíce bazalkového pesta.
Těsto rozválíme na tenké pláty a položíme na plech (na 1 plech se vejdou 4 kusy těsta). Pomocí prstů dotvarujeme obdelníky. Každý kus těsta pomažeme tomatovou omáčkou, položíme na ně mozarelu a cherry rajčátka na plátky a upečeme v dobře vyhřáté troubě (250°C) cca 5 – 8 minut (dozlatova, okraje dokřupava).
Po upečení poklademe plátky parmské šunky, dozdobíme bazalkovou omáčkou, čerstvými bazalkovými lístky a a hoblinkami sýra Parmazán.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Pizza s parmskou šunkou a bazalkou"
Zkuste také
Reklama