Pečená krůta s uzenářskou nádivkou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 138×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pečená krůta s uzenářskou nádivkou ingredience:
1 středně velká krůta, sůl, 150g anglické slaniny
Nádivka: 250g směsi mletého vepřového masa, sůl, 1 lžička mletého paštikového koření, 1 vejce, 2 llžíce smetany, 1 pikantní klobása
Pečená krůta s uzenářskou nádivkou postup:
Z mletého masa, soli, paštikového koření, rozšlehaného vejce, smetany a nadrobno nakrájené klobásy uděláme nádivku. Krůtu osolíme a nádivku vložíme pod kůži prsou. Pak dáme krůtu do pekáče, přikryjeme tenkými plátky slaniny, vložíme do středně vyhřáté trouby a zapečeme. Snížíme teplotu, podlijeme a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání zvolna pečeme doměkka.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Pečená krůta s uzenářskou nádivkou"
Zkuste také
Reklama