pagety se zelenými fazolkami, slaninou a rajčaty
Zařazeno v kategorii: Recepty - Těstoviny, noky > Těstoviny
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 748×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
pagety se zelenými fazolkami, slaninou a rajčaty ingredience:
400-500 g špaget
sůl
400 g zelených fazolek
2 lžíce olivového oleje
150 g slaniny nebo parmské šunky
2 stroužky drceného česneku
2 velká rajčata nakrájená na plátky
mletý pepř
hrst lístků čerstvé bazalky
50 g strouhaného parmezánu
pagety se zelenými fazolkami, slaninou a rajčaty postup:
Podle návodu na obalu uvaříme špagety al dente. Fazolky očistíme, zbavíme vláken, rozkrojíme na polovinu a v mírně osolené vodě je uvaříme do měkka, ale křupava. Stačí jen pár minut, samozřejmě podle stáří a kvality fazolek. Hotové fazolky potom slijeme.2. Mezitím v hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm nakrájené plátky slaniny. Když je pěkně křupavá a opečená, přendáme ji stranou a na vypečeném tuku osmahneme česnek, přidáme plátky rajčat a osmahneme je krátce z obou stran, trvá to přibližně 5 minut. Stáhneme s ohně, podle chuti osolíme a přidáme uvařené fazolky.
3. Směs s fazolkami vmícháme do uvařených scezených těstovin, přidáme opečenou slaninu, ochutíme mletým pepřem a bazalkou a podáváme posypané strouhaným parmezánem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "pagety se zelenými fazolkami, slaninou a rajčaty"
Zkuste také
Reklama