Paella s kuřecím masem a mušlemi
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 536×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Paella s kuřecím masem a mušlemi ingredience:
4 porce
250 g mražených slávek,
250 g mražených krevet,
1/2 kuřete (asi 700 g),
2 cibule,
3 stroužky česneku,
2 červené papriky,
250 g filé,
4 lžíce oleje,
sůl,
pepř,
300 g rýže,
750 ml masového vývaru,
špetka šafránu,
1 lžička mleté papriky,
1 bobkový list,
sekaná petrželka
Paella s kuřecím masem a mušlemi postup:
1. Rozmrazíme slávky a krevety. Kuře rozporcujeme, omyjeme a osušíme. Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo posekáme. Z paprik vykrojíme vnitřky, omyjeme je a nakrájíme na čtvrtky. Filé nakrájíme na kostky.2. Na rozehřátém oleji opékáme kuře ze všech stran 10 min. Osolíme, opepříme. Přidáme cibuli, česnek a papriky, osmahneme, vmícháme slávky, krevety a filé. Rychle opečeme.
3. Přisypeme propláchnutou rýži. Okořeníme šafránem, mletou paprikou a bobkovým listem. Osmahneme a podlijeme masovým vývarem.
Dusíme přikryté na mírném ohni asi 20 min. Poté bobkový list vyjmeme a hotový pokrm posypeme sekanou petrželkou.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Paella s kuřecím masem a mušlemi"
Zkuste také
Reklama