Žampionové rizoto
Zařazeno v kategorii: Recepty - Těstoviny, noky > Rizota
Autor: Barunka
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 20 742×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Žampionové rizoto ingredience:
1 cibule
250ml bílého vína
300g rýže
1l vývaru
pár snítek šafránu
200g žampionů
sůl, pepř
50g másla
Žampionové rizoto postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Rýži důkladně propláchneme. Ve větším hrnci necháme rozpustit máslo a osmažíme na něm cibulku. Když cibulka zesklovatí přidáme žampiony a po chvíli rýži, krátce osmažíme a přilijeme víno. Za stálého míchání přiléváme po trochách vývar. Vždy když ho rýže do sebe vstřebá. Vaříme do měkka. Pár minut před dokončením snítka šafránu rozpustíme v troše horké vody a přidáme do rizota.Rizoto by mělo mít kašovitou konzistenci. Promícháme a podáváme. Na talíři můžeme posypat parmazánem.Fotografie
Ohodnoťte recept "Žampionové rizoto"
Zkuste také
Reklama