Ořechová roláda
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Dorty a zákusky
Autor: siska
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 14 770×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Ořechová roláda ingredience:
3 vejce
175g cukru
1 balíček vanilkového cukru
50g hladké mouky
25g solamylu
1 lžička prášku do pečiva
25g mletých oříšků
370 ml mléka
1 balíček mandlového pudinkového prášku
100g mandlových lupínků
500g tvarohu
2 lžíce mandlového likéru
marmeláda na potření
2 lžíce cukru moučka
125 ml smetany ke šlehání
Ořechová roláda postup:
Oddělíme žloutky od bílků, z nich pak ušleháme tuhý sníh. Přisypeme 75 g cukru krupice a vanilkový cukr, přidáme žloutky. Mouku, solamyl a prášek do pečiva prosejeme a přidáme do směsi. Těsto ušleháme a přidáme mleté lískové oříšky. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova, zatepla smotáme. Mezitím smícháme 75 ml mléka, 50g cukru a pudink. Zbylé mléko uvedeme do varu, přilijeme rozmíchaný pudinkový prášek, chvíli povaříme a přelijeme do mísy. Pak jej přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout. Mandlové lupínky nasucho osmažíme na pánvi. Tvaroh, zbylý cukr a mandlový likér dobře promícháme a po lžících přidáváme vychladlý pudink. Upečené těsto nejprve potřeme marmeládou a pak tvarohovou hmotou. Lžíci mandlových lupínků si odložíme na ozdobení a zbytkem vše pokryjeme. Roládu srolujeme a posypeme moučkovým cukrem. Smetanu ušleháme a ozdobíme s ní roládu.Nakonec ji dozdobíme zbylými mandlovými lupínky.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Ořechová roláda "
Zkuste také
Reklama