Omáčka z červených fazolí
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Martin
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 15 439×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Omáčka z červených fazolí ingredience:
100 g kvalitní anglické slaniny
1 velká cibule
200 g doměkka uvařených červených fazolí
1 větší rajče
4 lžíce Tomatové omáčky Hellmann‘s
4 lžíce majonézy Hellmann‘s
Špetka soli, pepře a cukru dle chuti cukr
Ocet
Omáčka z červených fazolí postup:
Slaninu nakrájíme na tenké nudličky (cca 4 mm) a na suché pánvi pomalu necháme tavit dokřupava. Přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a pozvolna restujeme cca 10 minut. Cibule by měla zesklovatět a lehce zezlátnout (ne příliš). K cibuli vložíme na kostky nakrájená rajčata (o hraně 1 cm). Zvýšíme plamen a restujeme cca 5 minut. Přilijeme tomatovou omáčku, necháme provařit 5 minut, až vše mírně zhoustne. Do omáčky vložíme fazole, majonézu a v případě potřeby dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Omáčka má mít sladko-slano-kyselou chuť. Můžeme podávat teplou nebo studenou. Vynikající k vepřovým žebírkům na medu, steakům všeho druhu.Fotografie
Ohodnoťte recept "Omáčka z červených fazolí"
Zkuste také
Reklama