Dnes je Pátek 22.11.2024 a svátek má Cecílie | V databázi máme 4 808 receptů


Omáčka z červených fazolí

Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Martin

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Omáčka z červených fazolí ingredience:

100 g kvalitní anglické slaniny
1 velká cibule
200 g doměkka uvařených červených fazolí
1 větší rajče
4 lžíce Tomatové omáčky Hellmann‘s
4 lžíce majonézy Hellmann‘s
Špetka soli, pepře a cukru dle chuti cukr
Ocet

Omáčka z červených fazolí postup:

Slaninu nakrájíme na tenké nudličky (cca 4 mm) a na suché pánvi pomalu necháme tavit dokřupava. Přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a pozvolna restujeme cca 10 minut. Cibule by měla zesklovatět a lehce zezlátnout (ne příliš). K cibuli vložíme na kostky nakrájená rajčata (o hraně 1 cm). Zvýšíme plamen a restujeme cca 5 minut. Přilijeme tomatovou omáčku, necháme provařit 5 minut, až vše mírně zhoustne. Do omáčky vložíme fazole, majonézu a v případě potřeby dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Omáčka má mít sladko-slano-kyselou chuť. Můžeme podávat teplou nebo studenou. Vynikající k vepřovým žebírkům na medu, steakům všeho druhu.

Fotografie

Ohodnoťte recept "Omáčka z červených fazolí"

Stav hlasování: 2.4/5 (162 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Omáčka z červených fazolí ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Omáčky

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci