Olomoucké tvarůžky v těstíčku s omáčkou z hříbků
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Eva
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 056×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Olomoucké tvarůžky v těstíčku s omáčkou z hříbků ingredience:
Těstíčko:
200g polohrubé mouky
2 vejce
sůl
Náplň:
1 balení olomouckých tvarůžků
Omáčka:
1 smetana
150g hříbků
1 cibule
sůl, pepř
Olomoucké tvarůžky v těstíčku s omáčkou z hříbků postup:
Z mouky, vajec a soli vypracujeme těsto. Rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme čtverečky. Do každého dílku dáme dílek tvarůžků. Zabalíme, okraje pořádně stiskneme a uvaříme v osolené vroucí vodě do měkka.Na troše oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dusíme do měkka. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Jen krátce prohřejeme.
Na talíři taštičky přeléváme hříbkovou omáčkou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Olomoucké tvarůžky v těstíčku s omáčkou z hříbků "
Zkuste také
Reklama