Dnes je Neděle 24.11.2024 a svátek má Emílie | V databázi máme 4 808 receptů


Martinské podkovy

Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Martinské podkovy ingredience:

na potření:
1 vejce

náplň:
povidlová náplň
maková náplň

těsto:
citronová kůra
375 ml mléka
sůl
70 g krupicového cukru
700 g hladké mouky
2 žloutky
30 g droždí
1 vejce
30 g vanilkového cukru
100 g másla

Martinské podkovy postup:

Ze 75 ml vlažného mléka, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek a necháme ho vzejít.
Máslo utřeme s cukry, vejcem a žloutky. Potom přidáme citronovou kůru, sůl, vykynutý kvásek, mléko a 500 g mouky. Zaděláme těsto a přisypáváme další mouku, dokud se těsto nepřestane lepit.
Necháme na teplém místě vykynout, poté z kousků vyválíme oválky, které plníme makovou nebo povidlovou náplní, zabalíme do rohlíčků a zahneme do podkovy.
Dáme na máslem vymaštěný plech, potřeme ušlehaným vejcem a v předehřáté troubě na 180°C pečeme přibližně 25 minut.
Martinské podkovy podáváme sypané moučkovým cukrem.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Martinské podkovy"

Stav hlasování: 2.4/5 (16 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Martinské podkovy ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Bezmasá jídla a sýry

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci