Martinské podkovy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 125×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Martinské podkovy ingredience:
na potření:
1 vejce
náplň:
povidlová náplň
maková náplň
těsto:
citronová kůra
375 ml mléka
sůl
70 g krupicového cukru
700 g hladké mouky
2 žloutky
30 g droždí
1 vejce
30 g vanilkového cukru
100 g másla
Martinské podkovy postup:
Ze 75 ml vlažného mléka, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek a necháme ho vzejít.Máslo utřeme s cukry, vejcem a žloutky. Potom přidáme citronovou kůru, sůl, vykynutý kvásek, mléko a 500 g mouky. Zaděláme těsto a přisypáváme další mouku, dokud se těsto nepřestane lepit.
Necháme na teplém místě vykynout, poté z kousků vyválíme oválky, které plníme makovou nebo povidlovou náplní, zabalíme do rohlíčků a zahneme do podkovy.
Dáme na máslem vymaštěný plech, potřeme ušlehaným vejcem a v předehřáté troubě na 180°C pečeme přibližně 25 minut.
Martinské podkovy podáváme sypané moučkovým cukrem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Martinské podkovy"
Zkuste také
Reklama