Kuře po italsku
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: Klára
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 354×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kuře po italsku ingredience:
1kuře
100g másla
směs koření „Italské byliny“
5 brambor
4 stroužky česneku
sůl, pepř
trocha oleje
Omáčka:
2 lžíce olivového oleje
100 g rajčat
2 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
100g nastrouhaného parmazánu
majoránka
špetka cukru
asi hrnek vývaru
Kuře po italsku postup:
Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme. Máslo smícháme s kořením a dáme ho pod kůži kuřete. Osolíme, opepříme a přendáme na plech.Brambory očistíme, nakrájíme na kostky. Osolíme, okořeníme prolisovaným česnekem a přidáme ke kuřeti. Lehce podlijeme, pokapeme olejem a dáme péct do předehřáté trouby, pečeme do měkka.
Na oleji orestujeme celé stroužky česneku, přidáme oloupaná a na kostky nakrájená rajčata, lehce podlijeme vývarem a podusíme, vmícháme protlak, parmazán a okořeníme solí, cukrem a majoránkou. Ke konci vaření vmícháme parmazán.
Na talíři kuře přeléváme omáčkou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kuře po italsku"
Zkuste také
Reklama