Krůtí stehna v pikantní omáčce
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 18 978×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Krůtí stehna v pikantní omáčce ingredience:
2 krůtí stehna, sůl, pepř, 4 lžíce oleje,2 cibule, 1 stroužek česneku, 125ml instantního masového vývaru, 125ml světlého piva, 2 hřebíčky, 1/2 celé skořice, na špičku nože cayenského pepře, 2 lžíce rajčatového protlaku, 250ml světlého piva, 50g rozinek, 1 jablko, 2 lžičky pšeničné mouky, cukr
Krůtí stehna v pikantní omáčce postup:
Stehna omyjeme a potřeme solí, pepřem a 4 lžícemi oleje. Ze všech stran opečeme. Cibuli s česnekem oloupeme a jemně nakrájíme, přidáme ke stehnům a společně opečeme. Světlé pivo smícháme s instantním masovým vývarem a podlijeme stehna. Přidáme hřebíčky, celou skořici, pepř a rajčatový protlak a vyvařenou tekutinu postupně doplňujeme světlým pivem. Rozinky přebereme, asi po 30 minutách dušení přidáme ke stehnům. Jablko oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince, rozstrouháme a přidáme k masu asi 10 minut před dopečením. Měkká stehna upravíme na plochou mísu a uložíme v teple. Podle chuti rozkvedláme mouku se studenou vodou a omáčku zahustíme a ochutíme na sladko-kyselo solí, pepřem, cukrem a cayenským pepřem. Jako příloha je vhodná rýže.Fotografie
Ohodnoťte recept "Krůtí stehna v pikantní omáčce"
Zkuste také
Reklama