Bramborové růžičky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Jana Lešňanská
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 12 518×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bramborové růžičky ingredience:
Dva menší brambory
škrabka na brambory
nůž
kousek niti
fritovací hrnec nebo kastrůlek s vyšším obsahem oleje
Bramborové růžičky postup:
Brambory oškrabeme tak, že je zmenšíme na průměr o velikosti řezné plochy škrabky. Seřízneme nožem kousek, abychom získali rovnou plochu, ze které budeme škrabkou vykrajovat tenká kolečka. Poté vytvoříme z kousku bramboru kulatý zašpičatělý hranolek. Kolem hranolku začínáme přikládat jednotlivé lístečky a vespod celou řůžičku obtočíme nití, aby držely lístky pohromadě. Pokud máme nerovnou spodní plochu růžičky, zarovnáme ji nožem. Pomocí párátka jemně ztvarujeme jednotlivé lístky do stran, aby byla růžička rozvinutá. Poté celou růžičku vložíme do sítka a fritovacího hrnce s olejem rozehřátým asi na 150°C (já jsem růžičku ještě párátkem dotvarovala po krátkém osmažení v oleji, kdy se malinko víc rozvinula a pak ji vložila zpět do oleje dosmažit, poté už dostala pevný tvar). Růžičku během smažení v oleji špičkou nože otáčíme a sledujeme její okraje, aby se nepřipálily. Po osmažení růžičky sítko vytáhneme z oleje, růžičku v ní posadíme kolmo a ještě chvíli ponoříme do oleje, ale jen tak 1 cm odspod, aby se víc prosmažil spodek a růžička lépe držela pohromadě i po odstranění nitě.Fotografie
Ohodnoťte recept "Bramborové růžičky"
Zkuste také
Reklama