Kapr v alobalu
Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Ryby sladkovodní i mořské
Autor: Táňa
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 965×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kapr v alobalu ingredience:
0,5 kg brambor
8 porcí kapra
1 pórek
2 rajčata
2 větší cibule
3-4 stroužky česneku
sůl, pepř,koření na ryby, bazalka
Kapr v alobalu postup:
Brambory ve slupce povaříme 5 min. Než vychladnou, připravíme si zatím alobal. Nastříháme čtverce a pak ještě delší kusy, na které čtverce položíme. Neoloupané brambory nakrájíme na plátky silné max. 5mm. Lehce osolíme a posypeme bazalkou, poklademe tenké plátky cibule, 2 plátky rajčete, položíme 2 kousky omytého a osušeného kapra kůží nahoru. Posolíme, posypeme kořením na ryby, posypeme kolečky pórku a plátky česneku. přidáme oříšek másla. Toto vše se snaříme na horním čtverci naskládat tak aby kouky kapra dobře držely. Horní vrstvu alobalu opatrně stáhneme k sobě a zamotáme. Špejlí uděláme2 dírky. Další vrstvu alobalu zabalíme pevně a opět uděláme
2 dírky. Pečeme v předehřáté troubě 20 min.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kapr v alobalu"
Zkuste také
Reklama