Dnes je Pátek 22.11.2024 a svátek má Cecílie | V databázi máme 4 808 receptů


Jíška

Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Zavářky a vložky do polévek
Autor: Mawa

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Jíška ingredience:

- máslo, nebo rostlinný tuk (olej)
- hladká mouka
- máslo
- cibule

Jíška postup:

Na pánvičce rozpálíme máslo, nebo rostlinný tuk, zasypeme hladkou moukou a stále mícháme:

Příprava z tuku (oleje):

a) Hnědou jíšku získáme tak, že mouku mícháme v rozpáleném tuku až se osmaží dozlatova

b) Světlou jíšku získáme tak, že mouku necháme v rozpáleném tuku jen zpěnit

Bledou jíšku připravujeme z másla:

c) Na cibulovou bledou jíšku zpěníme cibulku v másle, zasypeme moukou a restujeme

d) Na tmavou cibulovou jíšku přidáme cibuli až do hotové bledé jíšky, protože při delším restování by se cibule připálila a zhořkla!

Doporučení:
Jíšku ředíme studenou polévkou, vývarem z kostí nebo vodou! Přiléváme po částech a stále mícháme, aby se neudělaly žmolky. Pro docílení hladké a jemné chuti vaříme jíšku 30 minut.

TIP:
Do tmavé cibulové jíšky můžeme přidat na konci výroby rozlisovaný česnek. Například sladkokyselé zelí po zahuštění hnědou cibulovou jíškou s česnekem chutná skvěle.

Fotografie

Ohodnoťte recept "Jíška"

Stav hlasování: 2.6/5 (200 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 1 komentář

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Zavářky a vložky do polévek

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci