Zavářky a vložky do polévek (celkem 9)
Jíška
Zavářky a vložky do polévek → Na pánvičce rozpálíme máslo, nebo rostlinný tuk, zasypeme hladkou moukou a stále mícháme: Příprava z tuku (oleje): a) Hnědou jíšku získáme tak, že mouku mícháme v rozpáleném ... Pokračovat »
Morkové knedlíčky
Zavářky a vložky do polévek → Morek vidličkou rozetřeme, osolíme a opepříme. Smícháme s vejcem, mlékem, práškem do pečiva a strouhankou. Dochutíme muškátovým oříškem. Z těsta tvoříme malé knedlíčky, které vařím ... Pokračovat »
Vaječné kapání
Zavářky a vložky do polévek → Vejce, mléko, mouku a sůl rozšleháme, aby vzniklo hladké, středně husté těstíčko. Těstíčko lijeme přes vidličku do vroucí polévky a vaříme asi 2 minuty. ... Pokračovat »
Drobení
Zavářky a vložky do polévek → Mouku prosejeme, přidáme vejce a vypracujeme pevné těsto. Nahrubo ho nastrouháme, rozložíme na čistou utěrku a necháme proschnout. Drobení dáme do polévky a vaříme asi 5 minut. ... Pokračovat »
Domácí polévkové nudle
Zavářky a vložky do polévek → Mouku prosejeme na vál, uděláme důlek, do kterého dáme vejce rozšlehané s mlékem. Těsto zpracováváme rukama tak dlouho, až je dostatečně tuhé. Pak ho rozválíme na 2 tenké placky. P ... Pokračovat »
Celestýnské nudle
Zavářky a vložky do polévek → Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme mouku, osolíme a mícháme dohladka. Na rozehřátém ruku upečeme tenké palačinky. Pak je stočíme a nakrájíme na proužky, které podáváme k polévce zv ... Pokračovat »
Játrové knedlíčky
Zavářky a vložky do polévek → Žemli nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme provlhčit. Žemli pak umeleme s játry. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, strouhanku, mouku, koření, sekanou petrželk ... Pokračovat »
Zeleninové knedlíčky
Zavářky a vložky do polévek → Zeleninu uvaříme doměkka, nadrobno nadrobno nakrájme a necháme vychladnout. Máslo utřeme se sol, přidáme vejce, koření, zeleninu a promícháme. Podle potřeby zahustímestrouhankou. Z ... Pokračovat »
Jemné nočky
Zavářky a vložky do polévek → Žloutky utřeme s máslem a solí, přidáme muškátový květ, mouku a opět třeme. Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka ho zamícháme do těsta. Lžičkou odkrajujeme nočky, klademe je do v ... Pokračovat »