Dnes je Neděle 24.11.2024 a svátek má Emílie | V databázi máme 4 808 receptů


Jehněčí kotlety s dijonskou omáčkou

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Jehněčí kotlety s dijonskou omáčkou ingredience:

4 jehněčí kotlety, 100ml suchého červeného vína, 100g strouhanky, 4 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 4 lžíce dijonské hořčice, proensálské koření, sůl, pepř, 100g mrkve, 100g růžičkových kapustiček, 2 lžíce oleje

Jehněčí kotlety s dijonskou omáčkou postup:

Jehněčí kotlety opláchneme, lehce naklepeme a po obou stranách osolíme a opepříme. Změklé máslo utřeme s dijonskou hořčicí, přisypeme strouhanku, přidáme prolisovaný česnek a provensálské koření a důkladně vymícháme dijonskou omáčku. Maso zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Kotlety zalijeme vínem,krátce je podusíme, poté na ně naneseme dijonskou omáčku a krátce je zapečeme v troubě dozlatova. Očištěné kapustičky a mrkev krátce povaříme v osolené vodě. Vodu slijeme, zeleninu nasypeme na rozpuštěné máslo, podle potřeby podlijeme vodou, osolíme, můžeme přidat i lžičku cukru a podusíme doměkka. Dušenou mrkev a kapustičku podáváme jako přílohu ke kotletám.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Jehněčí kotlety s dijonskou omáčkou"

Stav hlasování: 2.2/5 (43 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Jehněčí kotlety s dijonskou omáčkou ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Vepřové maso

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci