Jehněčí kotlety s dijonskou omáčkou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 543×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jehněčí kotlety s dijonskou omáčkou ingredience:
4 jehněčí kotlety, 100ml suchého červeného vína, 100g strouhanky, 4 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 4 lžíce dijonské hořčice, proensálské koření, sůl, pepř, 100g mrkve, 100g růžičkových kapustiček, 2 lžíce oleje
Jehněčí kotlety s dijonskou omáčkou postup:
Jehněčí kotlety opláchneme, lehce naklepeme a po obou stranách osolíme a opepříme. Změklé máslo utřeme s dijonskou hořčicí, přisypeme strouhanku, přidáme prolisovaný česnek a provensálské koření a důkladně vymícháme dijonskou omáčku. Maso zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Kotlety zalijeme vínem,krátce je podusíme, poté na ně naneseme dijonskou omáčku a krátce je zapečeme v troubě dozlatova. Očištěné kapustičky a mrkev krátce povaříme v osolené vodě. Vodu slijeme, zeleninu nasypeme na rozpuštěné máslo, podle potřeby podlijeme vodou, osolíme, můžeme přidat i lžičku cukru a podusíme doměkka. Dušenou mrkev a kapustičku podáváme jako přílohu ke kotletám.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jehněčí kotlety s dijonskou omáčkou"
Zkuste také
Reklama