Jahodové řezy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Dorty a zákusky
Autor: Nina
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 10 254×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jahodové řezy ingredience:
Těsto:
6 vajec
180g cukru
180g polohrubé mouky
50g másla
20g kakaa
Krém:
250g másla
200g moučkového cukru
120g měkkého tvarohu
několik lžic mléka
jahody
nastrouhaná čokoláda na posypání
Jahodové řezy postup:
Žloutky utřeme s půlkou cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbylý cukr. Sníh promícháme se žloutky, vmícháme prosátou mouku a nakonec přikapáme rozpuštěné prochladlé máslo. Prosáté kakao promícháme s malým množstvím horké vody na kašičku a vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě.Ušleháme změklé máslo s cukrem, tvarohem a mlékem. Hotovým krém natřeme na koláč, poklademe rozpůlenými jahodami a povrch posypeme nastrouhanou čokoládou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jahodové řezy"
Zkuste také
Reklama