Indické květákové kari (žluté) s hráškem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 272×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Indické květákové kari (žluté) s hráškem ingredience:
3 lžíce rostlinného oleje nebo másla, nejlépe ,přepuštěného ,3 lžíce žluté kari pasty ,1 lžičku drceného kmínu,500g květáku, propláchnutého a rozebraného na drobné růžičky ,šálek čerstvého nebo zmraženého hrášku ,sůl a pepř na dochucení
Indické květákové kari (žluté) s hráškem postup:
1. Ve větším silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a minutu na něm za stálého míchání smažte kari pastu. Přisypte kmín a květák. Promíchejte, aby se růžičky pěkně obalily kořením.2. Osolte a zastříkněte lžící vody. Pak kastrol přikryjte a květák duste asi deset minut. Měl by pustit trochu šťávy; pokud by omáčka byla příliš suchá, přijdejte do ní pár kapek vody. Duste jen tak dlouho, aby květák zkřehl, ale zůstal ještě křupavý, nikoli rozvařený do mazlava. Dochuťte solí a pepřem.
3. Tak pět minut před koncem přisypte hrášek a promíchejte. Podávejte ozdobené lístky koriandru a poprášené kurkumou. Skvělou přílohou jsou chlebové placky, případně rýže.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Indické květákové kari (žluté) s hráškem"
Zkuste také
Reklama