Hubník
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 18 614×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hubník ingredience:
2 lžíce másla
2 menší cibule
4 stroužky česneku
2 vejce
2 starší housky
trocha mléka
3 hrsti hub
250g slaniny či měkkého salámu
půl hrnku dětské krupičky
sůl, pepř, kmín, majoránka
Hubník postup:
Houby dáme do menšího hrnce, zalijeme vodou a krátce povaříme. Zcedíme, vývar ale nevyléváme. Cibulky oloupeme a zpěníme na másle, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a opečeme.Housky natrháme na kousky či nakrájíme na kostičky a necháme cca 5 minut odležet v mléce.
Do housek přidáme celá vejce, okapané houby, orestovanou slaninu a prolisovaný česnek.Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Nakonec přidáme krupičku a trochu vývaru (směs je lepší řidší).
Přendáme do vymazané a vysypané zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě při 200C cca 30 minut.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Hubník"
Zkuste také
Reklama