Hovězí závitek
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: Olina
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 12 706×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hovězí závitek ingredience:
4 plátky roštěnky nebo zadního hov. masa
10 dkg šunkového salámu
2 vejce
10 dkg cibule
15 dkg oloupaných syrových brambor
4 kyselé okurky
10 dkg sádla nebo olej, hladká mouka
sůl, pepř
Hovězí závitek postup:
Plátky masa na okrajích nařízneme a dobře naklepeme, osolíme a opepříme. Na části sádla osmahneme polovinu drobně nakrájené cibule dozlatova, přidáme na kostky nakrájený šunkový salám, brambor a okurky, osolíme, opepříme a nakonec promícháme s vejci. Tuto směs navršíme na plátky masa, zabalíme a upevníme nití nebo párátky. Na zbylém tuku osmahneme zbytek drobně nakrájené cibule, přidáme závitky, opečeme, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké závitky vyjmeme, základ vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, mírně osmahneme, zalijeme vodou a dobře provaříme na přírodní šťávu. Šťávu procedíme na závitky a společně provaříme. Jako příloha je vhodná rýže.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Hovězí závitek"
Zkuste také
Reklama