Hovězí po Burgundsku
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 998×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hovězí po Burgundsku ingredience:
1,4 kg zadního hovězího
500 ml hovězího vývaru
200 g celých babykarotek
220 g slaniny (italské panchety)
450 g celých šalotek
400 g celých malých žampionů
1 lžíce rajčatové pasty
½ lžičky cukru
2 lžíce sádla
4 lžíce másla
1 lžíce mouky
Marináda:
700 ml suchého červeného vína
4 lžíce koňaku
4 stroužky česneku (rozdrceného)
1 cibule (na plátky)
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušeného rozmarýnu
5 celých hřebíčků
10 celých pepřů
2 bobkové listy
několik snítek petrželky
Hovězí po Burgundsku postup:
Všechny ingredience na marinádu smícháme a vložíme maso nakrájené na větší kostičky. Nádobu přikryjeme a dáme do chladničky asi na 4 hodiny. Maso slijeme, vymačkáme vodu a dobře osušíme. Mírně obalíme v mouce a zprudka osmažíme na rozpáleném sádle, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Osmažené maso přendáme do hrnce s vývarem, přidáme zbylou marinádu (vyndáme z ní koření) a vaříme 2 až 3 hodiny dle tuhosti masa. V polovině času přidáme celou karotku.Na másle osmahneme slaninu nakrájenou na větší kostky, ke konci přidáme na plátky nakrájený česnek. Vložíme do misky.
Cibulky povaříme ve vodě asi 5 minut, scedíme a osmahneme na másle. Přidáme trochu soli, pepře a cukr. Vložíme do misky.
Žampiony osmahneme na másle a mírně osolíme, vložíme do misky.
Po 2 až 3 hodinách se vývar s marinádou zredukuje. Ochutnáme a dle potřeby dochutíme kořením či vínem. Postupně přidáváme slaninu, šalotku a žampiony. Nakonec přidáme rajčatovou šťávu a necháme chvilku provařit. Podáváme s bramborovými noky či čerstvou bagetkou a letním francouzským salátem.
Letní francouzský salát
Ingredience:
2 malé římské saláty
8 ředkviček
2 malé kedlubny
3 malé mrkvičky
šťáva z citronu
olivový olej
Postup:
Salát natrháme. Ředkvičky, kedlubny a mrkev nakrájíme na menší plátky. Vše smícháme, zakapeme šťávou z poloviny citronu a olivovým olejem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Hovězí po Burgundsku"
Zkuste také
Reklama