Hovězí na víně a rajčatech
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: Nikola
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 752×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hovězí na víně a rajčatech ingredience:
Kus zadního hovězího masa, 4 plátky slaniny, pepř, sůl, 4 lžíce oleje, 6 rajčat, 2 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 hřebíčky, 1 a 1/2 hrníčku červeného vína
Hovězí na víně a rajčatech postup:
Slaninu nakrájenou na proužky prošpikujeme očištěné, omyté a osušené maso vcelku. Osolíme je, opepříme a ze všech stran opečeme na oleji. Přidáme spařená, oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky, petrželku, hřebíček, na plátky nakrájený česnek a červené víno. Zalijeme trochou vody a pečemev předehřáté troubě pod pokličkou. Poloměkké maso odkryjeme a pečeme doměkka. Hotové maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a na talířích jednotlivé porce přeléváme šťávou. Podáváme s rýží.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Hovězí na víně a rajčatech"
Zkuste také
Reklama