Houbový guláš s hovězím a vepřovým masem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 924×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Houbový guláš s hovězím a vepřovým masem ingredience:
libové hovězí maso, vepřové ramínko, rostlinný tuk, šalotky, rajský protlak, polohrubá mouka, žampióny, lišky nebo jiné čerstvé houby, rajská jablíčka, smetana ke šlehání, čerstvá petrželka, pepř, sůl
Houbový guláš s hovězím a vepřovým masem postup:
V hrnci s těžkým dnem rozpálíme asi polovinu rostlinného tuku a na něm osmahneme drobně pokrájenou šalotku lehce dozlatova. Poté přidáme omyté a dobře osušené, pokrájené maso a po všech stranách je za stálého míchání opečeme. Teprve pak maso rovnoměrně osolíme, opepříme a nakonec vmícháme rajský protlak. Zaprášíme moukou, zmírníme plamen a podlijeme horkou vodou. Necháme dusit pod pokličkou do změknutí. Žampióny a lišky očistíme, pokrájíme na menší kousky a opečeme na zbytku rostlinného tuku. Omytá, oloupaná a okapaná rajská jablíčka rozdělíme ostrým nožem na díly. Houby přidáme do guláše asi 15 minut před dokončením, rajská jablíčka těsně před tím, než zhasneme plamen. Nakonec vmícháme smetanu, guláš důkladně promícháme, dobře osolíme a okořeníme. Na mírném ohni ještě asi pět minut podusíme. Na talíři jej ozdobíme sekanou čerstvou petrželkou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Houbový guláš s hovězím a vepřovým masem"
Zkuste také
Reklama