Houbanec
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 270×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Houbanec ingredience:
8 housek, 1 l mléka, větší množství sušených hub, 2 lžíce krupice, 3 vejce, sůl, pepř, 5 stroužků česneku, 1/4 kostky rozpuštěného tuku.
Houbanec postup:
Housky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme scezené uvařené a mírně osolené houby, krupici, vejce, sůl, pepř, česnek, vlijeme rozpuštěný, mírně vychladlý tuk a vše zamícháme dohromady. Dle chuti můžeme přidat česnek nebo sůl. Za občasného promíchání necháme do druhého dne odležet. Pak celou hmotu vylijeme do hlubšího plechu, nemusíme mastit, tuk je již uvnitř a necháme při 150°C péct, dokud houbanec na povrchu nezrůžoví a nevytvoří se při krajích kůrka. Houbanec je tradiční oběd v Krkonoších na Štědrý den, ale dá se připravovat po celý rok, je chutný jak teplý, tak studený.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Houbanec"
Zkuste také
Reklama