Dušené Burgundské
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 9 718×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Dušené Burgundské ingredience:
4 plátky hovězího masa nakrájené na kostky, 2 větší mrkve nakrájené na kolečka, 1 hrnek červeného vína, 1 lžíce hladké mouky, 4 plátky slaniny, 2 lžíce koňaku, hrst žampionů, 2 lžíce oleje,2 lžíce másla, 5 kuliček pepře, špetka tymiánu, špetka rozmarýnu, sůl
Dušené Burgundské postup:
Do mísy vložíme nakrájené maso a zalijeme marinádou z poloviny oleje, pepře, mrkve, tymiánu, rozmarýnu, koňaku a vína. Během marinování maso obrátíme. Po 4 hodinách slijeme marinádu, na zbytku oleje a třetině másla necháme vyškvařit kostičky slaniny a maso opečeme. Osolíme zalijeme marinádou a dusíme. Během dušení zaléváme marinádou. Dusíme asi 2,5 hodimy. Vydušenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmažíme, zalijeme vodou a dobře provaříme současně s očištěnými, nakrájenými žampiony.Fotografie
Ohodnoťte recept "Dušené Burgundské"
Zkuste také
Reklama