Dnes je Sobota 23.11.2024 a svátek má Klement | V databázi máme 4 808 receptů


Dušené Burgundské

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: Lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Dušené Burgundské ingredience:

4 plátky hovězího masa nakrájené na kostky, 2 větší mrkve nakrájené na kolečka, 1 hrnek červeného vína, 1 lžíce hladké mouky, 4 plátky slaniny, 2 lžíce koňaku, hrst žampionů, 2 lžíce oleje,2 lžíce másla, 5 kuliček pepře, špetka tymiánu, špetka rozmarýnu, sůl

Dušené Burgundské postup:

Do mísy vložíme nakrájené maso a zalijeme marinádou z poloviny oleje, pepře, mrkve, tymiánu, rozmarýnu, koňaku a vína. Během marinování maso obrátíme. Po 4 hodinách slijeme marinádu, na zbytku oleje a třetině másla necháme vyškvařit kostičky slaniny a maso opečeme. Osolíme zalijeme marinádou a dusíme. Během dušení zaléváme marinádou. Dusíme asi 2,5 hodimy. Vydušenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmažíme, zalijeme vodou a dobře provaříme současně s očištěnými, nakrájenými žampiony.

Fotografie

Ohodnoťte recept "Dušené Burgundské"

Stav hlasování: 2.8/5 (121 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Dušené Burgundské ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Hovězí maso

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci