Dušená mrkev
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 502×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Dušená mrkev ingredience:
750 gramů mrkve, sůl, 50 gramů másla, 20 gramů cukru, 20 gramů cibule, 20 gramů mouky, zelená petrželka, pepř
Dušená mrkev postup:
Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na jemné nudličky a dáme ji dusit na osmaženou drobně nakrájenou cibulku s cukrem. Poté ji osolíme a když se vlastní šťáva vydusí, posypeme ji sekanou zelenou petrželkou, zaprášíme moukou, podlijeme a mrkev udusíme do měkka. Před podáváním ji opepříme. Pokud máme starší mrkev, tak ji připravujeme skoro stejně, jen vynecháme cukr.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Dušená mrkev"
Zkuste také
Reklama