Dnes je Pátek 22.11.2024 a svátek má Cecílie | V databázi máme 4 808 receptů


Domácí podmáslový pšenično-žitný chléb

Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: Martin

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Domácí podmáslový pšenično-žitný chléb ingredience:

300 g hladké mouky
150 g žitné mouky
150 ml vlažné vody
100 ml vlažného Kysaného podmáslí Kunín
10 g sušeného droždí
½ lžičky cukru moučka
1 lžička soli
chlebové koření podle chuti (kmín, fenykl, anýz)

Domácí podmáslový pšenično-žitný chléb postup:

Všechny suroviny dobře promíchejte (nejlépe rukama), těsto posypte trochou hladké mouky, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě zhruba ½ hodiny kynout. Poté těsto znovu důkladně promíchejte, posypte trochou hladké mouky, zakryjte utěrkou a nechte kynout ještě alespoň 1 hodinu. Pak těsto znovu promíchejte, vytvarujte bochánek, položte ho na pečící papír na plech a nechte ho kynout ještě zhruba ½ hodiny. Před pečením těsto potřete vodou, podle chuti posypte kmínem a vložte ho do trouby vyhřáté na 200° C. Pečte 30 až 40 minut dozlatova. Hotový chleba znovu potřete vodou a nechte jej vychladnout na drátěné mřížce.

Fotografie

Ohodnoťte recept "Domácí podmáslový pšenično-žitný chléb"

Stav hlasování: 3.0/5 (275 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 1 komentář

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Slané pečivo

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci