Hrbaté maso
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Jana Lešňanská
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 19 875×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hrbaté maso ingredience:
Vepřová krkovička-plátky, sádlo, olej,4ks žampiony, cibule, 10 dkg šunky, 4 rohlíky, 2 dcl mléka, 2 vejce, 10 dkg tvrdého sýru, zelená petrželka.
Hrbaté maso postup:
Maso si naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč. Na něj naložíme žampionovou směs:(použila jsem hlívu) 4 rohlíky nakrájíme na kostičky a na to nalejeme 2 dcl mléka a přidáme 2 vajíčka. Na oleji si orestujeme cibuli, na cibuli nakrájíme žampiony, na nudličky šunku a podusíme. Pak směs přidáme k namočeným rohlíkům a mírně vše osolíme, přidáme zelenou petrželku a naklademe na maso v pekáčku.
Zalijeme malým množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut. Pak alobal odstraníme, postrouháme sýrem a pečeme ještě chvilinku do zrůžovění sýru.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Hrbaté maso"
Zkuste také
Reklama