Domácí chléb - tmavý
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: Jarka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 18 384×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Domácí chléb - tmavý ingredience:
750g tmavé hladké mouky
špetka cukru
1/2 droždí
sůl, kmín
ocet
olej
Domácí chléb - tmavý postup:
Na vál prosejeme mouku a vytvoříme dva důlky. Do jednoho důlku dáme špetku cukru, droždí a zalijeme teplou vodou. Do druhého důlku nasypeme sůl a polévkovou lžíci kmínu, 2 polévkové lžíce octa a 3 polévkové lžíce oleje. Vypracujeme tužší těsto a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Po vykynutí lehce vypracujeme. Z těsta vypracujeme bochánek a přendáme na vymaštěný plech. Bochník posypeme kmínem a potřeme vodou. Pečeme 20 minut při 250 stupňů a dalších 30 minut při 150 stupňů. Upečený chléb ihned po vyjmutí z trouby potřeme vodou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Domácí chléb - tmavý"
Zkuste také
Reklama