Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným masem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Sisi
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 10 197×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným masem ingredience:
Knedlíky:
8 velkých brambor
400g hrubé mouky
1 vejce
sůl
200g uzeného masa
200g kysaného zelí
1 cibule
trocha oleje
Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným masem postup:
Brambory nastrouháme na jemno a smícháme s hrubou moukou, vejcem a solí. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody lžičkou vkládáme kousky těsta (noky) a vaříme dokud nevyplavou na povrch.Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli spolu s nakrájeným masem na kostičky. Orestujeme dohněda.Zelí podusíme doměkka. Na talíř dáme porci knedlíků, na ně orestované kousky masa a na maso podušené zelí.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným masem"
Zkuste také
Reklama