Bramborový guláš
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Naďa
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 252×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bramborový guláš ingredience:
1 větší cibule, 30 dkg gothaje (točený salám), bobkový list, nové koření, pepř celý, majoránka, 1/2 kg brambor, hl. mouka, 4 stroužky česneku, smetana - nemusí být, olej, 2 kostky Masoxu, kmín, červená sladká paprika, sůl
Bramborový guláš postup:
Cibuli nakrájíme a orestujeme v hrnci na oleji, přidáme na kostičky nakrájený salám a osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, 2 menší bobkové listy, 5 kuliček nového koření a deset kuliček pepře, 1 lžičku kmínu, 3 lžičky mleté sl. papriky, 3 lžičky majoránky, 2 kostky Masoxu. Podlijeme vodou a dusíme. Necháme lehce vysmahnout a zalijeme vodou tak, aby se ponořily oloupané na menší kostky nakrájené brambory a vaříme do změknutí brambor. Zahustíme hl. moukou rozmíchanou ve vodě. Dle potřeby dosolíme. Masox je slaný. Pro zjemění můžeme přidat smetanu - není nutná.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bramborový guláš"
Zkuste také
Reklama