Boloňské špagety podomácku
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Mleté masa
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 12 573×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Boloňské špagety podomácku ingredience:
česnek 1 stroužek
cibule 1 kus
kečup 3 lžíce
majoránka 1 hrst
mleté maso míchané 300 g
rajský protlak 1 balení
špagety 1 balení
sůl 4 špetky
tvrdý sýr strouhaný 100 g
Boloňské špagety podomácku postup:
Maso rozdělíme na menší kusy a vložíme do hrnce či na pánev, nejlépe s teflonovým povrchem. Maso v hrnci budeme drobit na malé části, které horkem budou pouštět tuk, takže není potřeba přidávat olej. Necháme krátce dusit, dokud není maso “opečené“ a nadrobno rozpadlé. Pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a dále dusíme. Přitom osolíme. Během této doby si dáme vařit vodu na špagety. Po nějaké době dušení přidáme protlak, kečup a rozetřený česnek. Vše pořádně promícháme a necháme vařit. V té době by se už měla vařit voda na špagety, kterou osolíme, dáme lžíci oleje a do ní vložíme špagety. Těsně před dovařením špaget dáme do masové omáčky menší hrst majoránky a vaříme, dokud nejsou špagety uvařené.Hotové a slité špagety dáme na talíře a polijeme omáčkou s masem.
Dobrou chuť!
Poznámka
Doporučuji posypat nastrouhaným sýrem, především parmezánem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Boloňské špagety podomácku"
Zkuste také
Reklama