Bochníčky plněné masem a zelím
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 308×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bochníčky plněné masem a zelím ingredience:
4 bochníčky chleba
400 g vepřového masa
400 g hlávkového zelí
1 kapie
3 cibule
150 ml vývaru
2 lžíce oleje
2 lžíce rajského protlaku
2 zelené cibulky
1 hlava česneku
kmín
sůl
mletá pálivá paprika
Bochníčky plněné masem a zelím postup:
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Na pánvi na oleji ji osmahneme, přidáme omyté a na nudličky nakrájené maso. Cibulku shrneme na bok, aby se nepřipálila, a maso zprudka opečeme. Ochutíme solí, kmínem a mletou paprikou. Přisypeme omyté a nakrájené zelí, rajský protlak, podlijeme vývarem a dusíme zhruba 45 minut, dokud maso nezměkne. Pak přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou papriku a ještě chvíli podusíme. Do odstavené masové směsi prolisujeme česnek a zamícháme.Z bochníčků seřízneme vršky, střídku vydlabeme a naskládáme je na suchý plech. V troubě rozehřáté na 200 °C dozlatova zapečeme. Horké bochníčky naplníme masovou směsí se zelím a posypeme nasekanou zelenou cibulkou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bochníčky plněné masem a zelím"
Zkuste také
Reklama