Bochánky mletého masa se zelím a domácím knedlíkem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Mleté masa
Autor: Aneta
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 889×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bochánky mletého masa se zelím a domácím knedlíkem ingredience:
Zelí: kysané zelí, sůl, cukr
Bochánky: 1/2 kg mletého vepřového masa, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 vejce, 1 lžíce strouhanky, sůl, 20 dkg anglické slaniny
Knedlík: 500 g hrubé mouky, 2,5 dl mléka, kostka kvasnic, lžička cukru, sůl
Bochánky mletého masa se zelím a domácím knedlíkem postup:
Zeli: kysané zelí podlijeme vodou, dusíme , osolíme a dosladíme dle chuti.Bochánky- na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, kterou přidáme k mletému masu, poté přidáme vejce, lžíci strouhanky a sůl. Tvoříme bochánky, které obalíme anglickou slaninou. Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme do červena.
Knedlík: do mouky uděláme důlek, přilejeme mléko, osladíme a rozdrobíme kvasnice. Necháme vzejít kvásek přidáme vejce a zpracujeme těsto a necháme nakynout. Poté tvoříme bochánky a vkládáme do vroucí osolené vody.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bochánky mletého masa se zelím a domácím knedlíkem"
Zkuste také
Reklama