Dnes je Pátek 22.11.2024 a svátek má Cecílie | V databázi máme 4 808 receptů


Bochánky mletého masa se zelím a domácím knedlíkem

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Mleté masa
Autor: Aneta

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Bochánky mletého masa se zelím a domácím knedlíkem ingredience:

Zelí: kysané zelí, sůl, cukr
Bochánky: 1/2 kg mletého vepřového masa, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 vejce, 1 lžíce strouhanky, sůl, 20 dkg anglické slaniny
Knedlík: 500 g hrubé mouky, 2,5 dl mléka, kostka kvasnic, lžička cukru, sůl




Bochánky mletého masa se zelím a domácím knedlíkem postup:

Zeli: kysané zelí podlijeme vodou, dusíme , osolíme a dosladíme dle chuti.
Bochánky- na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, kterou přidáme k mletému masu, poté přidáme vejce, lžíci strouhanky a sůl. Tvoříme bochánky, které obalíme anglickou slaninou. Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme do červena.
Knedlík: do mouky uděláme důlek, přilejeme mléko, osladíme a rozdrobíme kvasnice. Necháme vzejít kvásek přidáme vejce a zpracujeme těsto a necháme nakynout. Poté tvoříme bochánky a vkládáme do vroucí osolené vody.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Bochánky mletého masa se zelím a domácím knedlíkem"

Stav hlasování: 2.2/5 (103 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Bochánky mletého masa se zelím a domácím knedlíkem ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Mleté masa

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci