Dnes je Pátek 22.11.2024 a svátek má Cecílie | V databázi máme 4 808 receptů


Znojemská omáčka

Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Martin

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Znojemská omáčka ingredience:

0,6 Kg libového vepřového, nebo hovězího masa
3 střední cibule
3 vajíčka
Plnotučná hořčice
5 středních kyselých okurek
Pepř, sůl, olej

Znojemská omáčka postup:

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme z obou stran. Z obou stran také posolíme, popepříme a potřeme důkladně hořčicí.

Mezitím si můžeme dát vařit vejce natvrdo, oloupat a nakrájet na kostičky.

Cibulku najemno nakrájíme a osmažíme do zlatova na oleji nejlépe v hrnci s větším průměrem. Na cibulku poklademe plátky masa a zprudka osmahneme z obou stran. Poté podlijeme trochou vody a přikryté pokličkou dusíme na mírném stupni dokud maso nezměkne. Občas je nutné trochu promíchat a podlít. V průběhu dušení můžeme přidat polovinu najemno nakrájených kyselých okurek.

TIP: Lehké přichytávání ke dnu je žádoucí:) Z toho při podlití a zamíchání vzniká právě výborná omáčka. Nepřipálit!

Když je maso měké, dolijeme vodou, dochutíme solí, pepřem a zahustíme nejlépe tmavou jíškou. Poté přidáme nakrájená vejce a zbytek okurek.

Podáváme s vařenou, nebo dušenou rýží.

Dobrou chuť:)

Fotografie

Ohodnoťte recept "Znojemská omáčka"

Stav hlasování: 2.8/5 (240 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 1 komentář

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Omáčky

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci