Zelníky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: Drahuš
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 406×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zelníky ingredience:
500g polohrubé mouky, 30g droždí, asi 1/4l mléka, lžíce cukru, 3 lžíce tuku, 1 vařený brambor, 1 žloutek, lžička soli, 250g zelí a do něho lžíci tuku, pepř, popřípadě mléko, tuk na smažení
Zelníky postup:
Zelí rozkrájíme na drobné čtverečky, podlijeme trochou vody nebo mléka, přidáme tuk, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Vydušené, trochu prochladlé zelí promícháme s moukou, přidáme strouhaný brambor, tuk, žloutek, zbylou sůl a zaděláme vlažným droždím těsto tuhé asi jako na buchty. Po vykynutí vykrajujeme lžící kousky do mouky na vál, tvoříme z nich bochánky a prsty je rozklepeme asi na malík silně. Po novém vykynutí je opékáme na kraji plotny nebo v troubě, až se vytvoří kůrčička, a pak je v rozpáleném tuku smažíme do červena po obou stranách.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zelníky"
Zkuste také
Reklama