Zelené smaženky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 2 511×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zelené smaženky ingredience:
2 porce
200gr rybího masa např.kostky tresky
citronová šťáva
100gr špenátových kostek
cibule
česnek v prášku
trochu sladké smetany nebo mléka
vejce
strouhanka
olej
Zelené smaženky postup:
1. Nechám rozmrznout filé, v misce nechám chvíli v citronové šťávě.Potom pomocí nože rozmělním.
2. V kastrolu osmahnu nasekanou malou cibuli, přidám špenát a povařím. Přidám česnek v prášku. Nakonec smetanu podle chuti.
3. Tyto dvě hlavní integrience smíchám a přidám jedno rozkvedlané vejce. Postupně zahustím strouhankou na potřebnou konzistenci těsta. A tvořím ručně nebo i pomocí lžíce placky. Smažím z obouch stran.
4. Ubrouskem vysaju přebytečný tuk.
5. Dá se jíst s pečivem i vařenými brambory.
Pozn. počet porcí pro jednoho dospělého a jedno dítě
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zelené smaženky"
Zkuste také
Reklama