Zapékané canneloni se špenátem a sýrem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Přílohy > Těstoviny
Autor: Pavla
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 14 338×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zapékané canneloni se špenátem a sýrem ingredience:
150 g mraženého špenátu, 100 g mozzarely, 100 g sýra Niva 100 g sýra Leerdamer 10 trubiček Canneloni, máslo na vymazání pekáčku
NA OMÁČKU: 70 g másla, 100 g hladké mouky, 200 ml smetany 12%, 100 g strouhaného sýra ementál, gouda
NA POSYPÁNÍ: 100 g mozarelly, omáčka
Zapékané canneloni se špenátem a sýrem postup:
Uvaříme omáčku, na pánvi rozpusťte máslo, zaprašte moukou a nechte zpěnit. Pak přilijeme smetanu a postupně přidáváme sýr, aby se rozpustil. Za stálého míchání prohříváme , nesmí se směs vařit. Vymícháme dohladka a odložíme.Špenát dáme do kastrůlku, podlijeme a necháme chvíli dusit, poté vmíchejte nastrouhaný sýr Niva, mozarellu a Leerdamer, přidáme 4 lžíce připravené omáčky a důkladně promícháme.
Vezmeme Canneloni a do každé té trubičky dáme směs špenátu a sýra.
Dno zapékací misky důkladně vymažeme máslem a dáme na něj zhruba polovinu omáčky, poté naskládejte naplněné canneloni.
Ve zbytku omáčku rozpíme mozarelu a nalijeme na canneloni. Přikryjeme a dáme do trouby na 200 stupňů na 20 minut. Poté odkryjeme a zapékáme ještě dalších 15-20 minut.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zapékané canneloni se špenátem a sýrem"
Zkuste také
Reklama