Bucatini all´amatriciana
Zařazeno v kategorii: Recepty - Přílohy > Těstoviny
Autor: Angelis
před jedenácti roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 26 972×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bucatini all´amatriciana ingredience:
■1/2 velmi malé cibule (nebo šalotky)
■extrapanenský olivový olej
■250g guanciale (neboli vepřová líčka), pokud nemáte tak se dá nahradit pancettou (neboli slaninou)
■3-4 čerstvá rajčata (nebo loupaná rajčata v plechovce, nejlépe San Marzano)
■1 chilli paprička
■ovčí sýr Pecorino Romano (nebo jiný druh Pecorina)
■suché bílé víno (asi 3/4 skleničky)
■těstoviny bucatini (nejlépe Barilla nebo jiné těstoviny vyrobené v Itálii, např. Riscossa, Mamma Lucia aj.)
Bucatini all´amatriciana postup:
■čerstvá rajčata dáme vařit na cca 40 sekund do vroucí vody, následně z nich sloupneme šlupku, odstraníme šťopku a semínka (někdo má rád i se semínky)■cibuli nakrájíme na velmi drobno a dáme ji smažit do pánve, kam nalejeme velké množství olivového oleje (viz. obrázek)
■až se trošku zasmaží přidáme pancettu
■pancettu chvíli posmažíme a potom ji zalijeme vínem, přidáme špetku soli a přikryjeme pokličkou
■necháme vše podusit
■mezitím si nastrouháme na drobno sýr Pecorino a nakrájíme rajčata na drobno
■potom přidáme do pánve naše rajčata a chilli papričku, kterou nakrájíme na drobno a trochu pepře
■necháme dusit na velmi malém ohni cca 10 min
■dáme vařit osolenou vodu na těstoviny (typ Bucatini – doporučuji značku Mamma Lucia, Riscossa, Panzani nebo Barilla)
■uvaříme těstoviny ve vroucí vodě a až jsou hotové tak je zcedíme a smícháme s omáčkou v pánvi
■do směsi nasypeme ještě sýr a všechno pořádně promícháme
■těstoviny podáváme posypané Pecorinem
Fotografie
Ohodnoťte recept "Bucatini all´amatriciana"
Zkuste také
Reklama