Biskupský chlebíček
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 14 282×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Biskupský chlebíček ingredience:
80g tuku, 100g cukru, 3 vejce, 3 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 1 lžíce citronové šťávy, asi 100ml mléka, 150g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání, dětské kulaté piškoty, džem, čokoládová poleva
Biskupský chlebíček postup:
Změklý tuk utřeme s moučkovým cukrem, žloutky a kakaem do pěny. Přidáme rum, citronovou šťávu, vlažné mléko a část prosáté mouky. Z bílků ušleháme pevný sníh a ze zbylou prosátou moukou smícháme s práškem do pečiva zlehka vmícháme do těsta. Polovinu těsta rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Na těsto klademe ve dvou řadách dětské piškoty slepené džemem a zakryjeme je zbylým těstem. Vložíme do mírně předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 30 minut. Vychladlý biskupský chlebíček přelijeme čokoládovou polevou.Fotografie
Ohodnoťte recept "Biskupský chlebíček"
Zkuste také
Reklama