Zapečené řízky s hořčicí
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 200×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zapečené řízky s hořčicí ingredience:
500 g vepřových řízků (z kotlety nebo kýty), 700 g brambor, 200 ml zakysané smetany, 200 ml mléka, 1-2 lžíce pikantní hořčice, sůl, mletý pepř, 4-5 malých cibulek, 2-3 lžíce oleje, trochu hladké mouky
Zapečené řízky s hořčicí postup:
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.Cibulky oloupeme a pokrájíme na osminky.
Smetanu, mléko a hořčici dobře rozmícháme.
Brambory oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrová kolečka a osušíme.
V kastrolu nebo zapékací míse rozpálíme olej a maso na něm z obou stran prudce opečeme do zezlátnutí. Vyjmeme na talíř.
Do masového výpeku nasypeme cibuli a krátce osmažíme.
Na cibuli naskládáme maso, přikryjeme bramborami a zalijeme smetanou s mlékem a hořčicí.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme doměkka (cca 50 minut). Ke konci sundáme pokličku a dopečeme do zezlátnutí povrchu.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zapečené řízky s hořčicí"
Zkuste také
Reklama