Dnes je Čtvrtek 28.11.2024 a svátek má René | V databázi máme 4 808 receptů


Zapečené řízky s hořčicí

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Zapečené řízky s hořčicí ingredience:

500 g vepřových řízků (z kotlety nebo kýty), 700 g brambor, 200 ml zakysané smetany, 200 ml mléka, 1-2 lžíce pikantní hořčice, sůl, mletý pepř, 4-5 malých cibulek, 2-3 lžíce oleje, trochu hladké mouky

Zapečené řízky s hořčicí postup:

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Cibulky oloupeme a pokrájíme na osminky.
Smetanu, mléko a hořčici dobře rozmícháme.
Brambory oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrová kolečka a osušíme.
V kastrolu nebo zapékací míse rozpálíme olej a maso na něm z obou stran prudce opečeme do zezlátnutí. Vyjmeme na talíř.
Do masového výpeku nasypeme cibuli a krátce osmažíme.
Na cibuli naskládáme maso, přikryjeme bramborami a zalijeme smetanou s mlékem a hořčicí.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme doměkka (cca 50 minut). Ke konci sundáme pokličku a dopečeme do zezlátnutí povrchu.
Podáváme se zeleninovým salátem.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Zapečené řízky s hořčicí"

Stav hlasování: 2.4/5 (31 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Zapečené řízky s hořčicí ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci