Milánské rizoto
Zařazeno v kategorii: Recepty - Těstoviny, noky > Rizota
Autor: Kateřina
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 67 443×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Milánské rizoto ingredience:
1 malá cibule
50g hovězího morku
50g másla
300g rýže na rizoto
250ml suchého bílého vína
1l vývaru
šafrán
50g nastrouhaného parmazánu
sůl, pepř
Milánské rizoto postup:
Cibuli nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla, morek pokrájený na kostičky a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme rýži a za stálého míchání ji osmahneme. Zalijeme vínem a za stálého míchání necháme vstřebat. Jakmile se víno odpaří, přilijeme za stálého míchání sběračkou vroucí vývar. Když se vstřebá, přilijeme další a takto pokračujeme. Vaříme dokud není rizoto krémovité. Šafrán necháme částečně rozpustit v troše horké vody a přidáme do rizota pár minut před dokončením. Osolíme a opepříme a vmícháme parmazán. Necháme pár minut přikryté dojít.Fotografie
Ohodnoťte recept "Milánské rizoto"
Zkuste také
Reklama