Vánoční krůta
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 13 937×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vánoční krůta ingredience:
1 krůta
100g slaniny
125g másla
sůl
Nádivka:
3 žemle
70ml mléka
125g másla
3 vejce
sůl, špetka muškátového oříšku
lžička sušené petrželky
1 malá konzerva játrové paštiky
Vánoční krůta postup:
Žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme je mlékem. Změklé máslo utřeme se žloutky do pěny, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem a petrželkou. Přidáme namočené a trochu vymačkané žemle a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.Krůtu osolíme, prsa a stehna prošpikujeme slaninou. Vole včetně kůže pod krkem naplníme nádivkou. Kůži zašijeme, aby náplň, která pečením nabývá, nevytékala. Zbylou slaninu vložíme do břišní dutiny.
Krůtu zapečeme ve vyhřáté troubě, teplotu snížíme a podlijeme vývarem a zvolna pečeme do měkka. Často potíráme rozehřátým máslem, obracíme a přeléváme vypečenou šťávou.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Vánoční krůta"
Zkuste také
Reklama