Tvarohovo-jahodové kostky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Dorty a zákusky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 034×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Tvarohovo-jahodové kostky ingredience:
Piškotový plát- 3 vejce, 60g krystalového cukru, 70g hladké mouky, 1/4 lžičky prášku do pečiva, 1 lžička oleje
Tvarohovo-jahodový krém - 1/2l mléka, 150g krystalového cukru, 1,5 krémového prášku Zlatý klas (60g), 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 200g měkkého tvarohu, 125g másla, 100g rozmixovaných jahod, 8 celých jahod
Šlehačka - 2 práškové šlehačky, 300ml mléka
Papír na pečení
Tvarohovo-jahodové kostky postup:
Piškotový plát:Vejce s cukrem vyšleháme na hustou pěnu, před koncem šlehání přidáme lžičku oleje. Mouku s práškem do pečiva prosejeme a zlehka vmícháme do vajíčkové pěny. Těsto jemně rozetřeme na pečící papír asi 18x36cm a přesuneme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 220 C asi 8 minut.
Plát po upečení poprášíme moukou a obrátíme na rovnou podložku na čistí papír na pečení papírem nahoru.
Tvarohový-jahodový krém:
2/3 mléka s krystalovým cukrem přivedeme k varu. V 1/3 mléka rozmícháme krémový prášek a žloutky a vlijeme do vroucího mléka. Za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Za občasného míchání necháme vychladnout. Rozmixujeme tvaroh s jahodami a vanilkovým cukrem a vyšleháme s pudinkem a máslem na jemný krém.
Šlehačka:
Šlehačku vyšleháme podle návodu na obalu.
Z plátu opatrně odstraníme papír na pečení, plát potřeme tenkou vrstvou krému. Hustě poklademe jahodami pokrájenými na kroužky a potřeme zbylým krémem. Potřeme šlehačkou. Dáme ztuhnout do chladničky. Po zatuhnutí krájíme zákusek na kostky nožem namočeným v horké vodě.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Tvarohovo-jahodové kostky"
Zkuste také
Reklama