Kuřecí prsa v pórkové omáčce
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 021×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kuřecí prsa v pórkové omáčce ingredience:
4-6 kuřecích řízků, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 střední pórek, kousek petržele, 250 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce hořčice, sůl, mletý pepř
Kuřecí prsa v pórkové omáčce postup:
Maso zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Na rozpáleném tuku z obou stran opečeme a vyndáme z pánve.Do výpeku nasypeme najemno pokrájený pórek, nastrouhanou petržel a společně krátce osmahneme.
K zeleninovému základu vrátíme maso, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou podusíme doměkka.
Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes cedník nalijeme k měkkému masu. Přidáme hořčici, promícháme a ještě asi 15 minut povaříme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kuřecí prsa v pórkové omáčce"
Zkuste také
Reklama