Telecí žebírka na slanině
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Skopové, telecí a jiné maso
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 9 368×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Telecí žebírka na slanině ingredience:
4 telecí žebírka, sůl, 30g slaniny, 50g másla, 30g hladké mouky, 1/8l vývaru, 1/8l kyselé smetany, 1/4 citrónu, petrželka
Telecí žebírka na slanině postup:
Telecí žebírka na okrajích nařízneme, osolíme a protáhneme proužky slaniny. Na rozpáleném másle je po obou stranách opečeme, vložíme do kastrolu, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, vydušenou šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, ředíme smetanou, rozšleháme a povaříme. Žebírka vložíme zpět do omáčky, přidáme trochu jemně nastrouhané citronové kůry, zakapeme citronem a omáčku posypeme petrželkou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Telecí žebírka na slanině"
Zkuste také
Reklama