Telecí po Toskánsku
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Honza
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 9 204×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Telecí po Toskánsku ingredience:
600 g telecí plece
1 lžíce olivového oleje
50 g másla
40 g šunky
1 cibule
2 dl bílého vína (nejlépe toskánského
sůl, pepř
200 g ranných brambor
kousek citronové kůry (bio)
1 lžíce sekané zelené petrželky
česnek
Telecí po Toskánsku postup:
Máslo a olej rozpustit. Přidat nasekanou cibulku, zpěnit, přidat nakrájenou šunku, osmažit, přidat na kousky nakrájené maso, osolit, víc opepřit, maso nechat zatáhnout, podlít vínem, přiklopit a nechat asi 3 min. dusit.Přidat na kostky nakrájené brambory, dusit 15 min.
Hotové jídlo posypat směsí nadrobno nakrájené petržele, česneku a citronové kůry.
Příloha: chléb, víno.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Telecí po Toskánsku"
Zkuste také
Reklama