Švestková omáčka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 9 240×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Švestková omáčka ingredience:
300g vypeckovaných švestek, 60g cukru, 60ml octa, sůl, 1 lžička zrnek koriandru, 1 lžička hořčičných semínek, trocha chilli koření, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku
Švestková omáčka postup:
Polovinu švestek nahrubo rozmixujeme, druhou polovinu jen rozpůlíme a oza častého míchání vaříme, až omáčka začne houstnout. Potom přidáme cukr, ocet, sůl a vaříme do zhoustnutí. Koriandr, hořčičná semínka a chilli rozdrtíme a spolu s nakrájenou cibulí a plátky česneku přidáme do omáčky a krátce prohřejeme. Omáčka se hodí především ke zvěřinovým pokrmům.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Švestková omáčka"
Zkuste také
Reklama