Štědrocvečerní kapr ve vinném těstíčku
Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Ryby sladkovodní i mořské
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 000×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Štědrocvečerní kapr ve vinném těstíčku ingredience:
6 porcí kapra, 1 dl bílého vína, 1 lžíce oleje, 2 vejce, sůl, 100 g hl. mouky, na smažení 12 g oleje 1 citron.
Štědrocvečerní kapr ve vinném těstíčku postup:
Porce kapra osušíme a lehce osolíme. Těstíčko připravíme z bílého vína, které rozšleháme s vejci a špetkou soli. Postupně přidáváme a zašleháme mouku. Těsto musí být hladké a akorát husté, protože příliš řídké by stékalo z ryb, příliš husté zase utvoří tvrdý povlak a ryby nešpatně prosmažují. V hotovém těstíčku namáčíme porce ryb a z prudce je z obou stran smažíme v rozehřátém oleji. Smažené porce pokapeme citronem. Příloha: bramborový salát.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Štědrocvečerní kapr ve vinném těstíčku"
Zkuste také
Reklama